Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

De 5 meest gelezen artikels van 2015

24
dec
2015

Door 24 december 2015 Categorieën Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Het hele team van het blog Blik op de Ardennen wenst je een fantastisch 2016! Om dit jaar goed te starten bieden we hier jullie 5 meest favoriete artikels aan uit 2015.

 

1. 31/08/2015 : Escapardenne : over de Ardense paden van België en Luxemburg

Le herou © FTLB-Luigi Aprosio

Kunt u het zich nog herinneren? In Blik op de Ardennen n°2 van september 2012 stond er een artikel over deze 104 km lange wandelroute van de Belgische Ardennen tot het Groothertogdom Luxemburg. En ja, de tijd vliegt…. !

2. 17/07/2015 : De Semois, koningin van de meanders – Deel 3: van Conques tot Monthermé

point de vue Libaipire – © FTLB/J.Cornerotte

De lekenbroeders van Orval ? Nog vijfhonderd meter verder, en u komt aan bij de Prieuré de Conques. Vandaag de dag is het een gerenommeerd hotel-restaurant. Het kader is prachtig, de keuken en het onthaal zijn navenant. Wanneer we het gebouw van dichtbij bekijken realiseren we ons pas dat het hier niet gaat om het eerste bouwsel.

3. 31/07/2015 : Acht badplaatsen in openlucht – meren en rivieren in Belgisch Luxemburg

Het meer van Conchibois © M.Laurent / MT Gaume

De zomervakantie is sterk begonnen met tropische temperaturen ! Hierbij enkele tips om het hoofd koel te houden met een selectie van de beste badplaatsen in onze provincie waar je een veilige duik in het water kunt nemen.

4. 10/09/2015 : De vier seizoenen van het hert

© Gerard Jadoul

Het hertenbronstseizoen is in aantocht ! Deze tekst uit ons tijdschrift “Blik op de Ardennen” geeft u alvast een kijkje in het leven van het hert doorheen het jaar. De illustraties zijn van Gerard Jadoul en Philippe Toussaint.

5. 21/08/2015 : Nieuw in Belgisch Luxemburg : de Toeristische Tram van de Aisne gaat verder

TTA – © FTLB – PWillems

Sinds juni jongstleden is de route van de Toeristische Tramway van de Aisne, de TTA, verlengd met een nieuw deel dat Forge à la Plez verbindt met Lamormenil. Bijna 6 km spoorlijn is in ere hersteld zodat de totale lengte komt op 11,9 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *