Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Ludiek parcours in het hartje van onze betoverende rivieren…

16
jul
2020

Door 16 juli 2020 Categorieën Bewegen, Met het gezin, Mijn Ardennen, Natuur, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Deel 1 : de Ourthe

Wat is er beter dan het nuttige aan het aangename te koppelen tijdens een fikse natuurwandeling?

Geweldige landschappen, gezonde buitenlucht, allerhande activiteiten, gastronomie “with a view”.. Niets zal ontbreken tijdens uw wandeling doorheen deze fascinerende wirwar van rivieren in Belgisch Luxemburg.

Vandaag stellen wij u een tocht langs de oevers van de Ourthe voor.

De vallei van de Ourthe laat zijn sporen achter op een groot deel van de Ardennen, alvorens de provincie Luxemburg te verlaten. Rivier geliefd door kayakvaarders of nog andere watersportbeoefenaars, doorkruist zij, behalve de vele weiden en velden, ook gesteentes van diverse soorten.

Laten we onze dag beginnen in La Roche-en-Ardenne.

© WBT – Dominik Ketz

Ook gekend als “de Parel van de Ardennen”, zal dit kleine stadje – verscholen in een groene vallei – u verbazen door zijn rijkdom aan cultureel erfgoed, maar zeker ook door de talrijke toeristische activiteiten!

Zo bijvoorbeeld voor zijn watersportactiviteiten : kajak, kanovaren, rafting, stand up paddle, waterfietsen… Elk van deze activiteiten vind je naar wens in hobbyversie, maar ook in sportversie.

En om volop te kunnen genieten, maken wij graag een afspraak aan de zwemzone van ‘plage’ Maboge. Je vindt er alles, zelfs een overdekte barbecue, om van je dag een onvergetelijk moment te maken.

© WBT – O.Legardien

Vind alle dienstverlenende bedrijven of elk van hen in detail op onze website. Klik hier !

Op vaste bodem mag, onder andere, een bezoekje aan het feodaal kasteel met zijn spooklegende niet ontbreken, maar ook het museum over de Slag om de Ardennen, het Wildpark met gratis speeltuin of nog een lokaal brouwerijtje zijn zeker de moeite waard. Hier lees je er alles over.

Ontdekking en plezier beleef je ook in de gastronomie!

Hier enkele adresjes te ontdekken in de regio

1 / Au Quai Son : met zicht op het kasteel en aan de oever van de Ourthe kan je hier smakelijk genieten van een eerlijke brasseriekeuken.

2 / La Claire Fontaine : heeft in zijn domein niet alleen een bloemenpark, maar ook een pittoreske vijver!  Proef de heerlijke hapjes met de rivierbekken van de Ourthe op de achtergrond.

3 / Brasserie Benelux van de camping Benelux verwelkomt u graag voor een aperitiefje of een heerlijk gerecht op het terras op enkele passen van de rivier.

4 / Le Petit Chevalier : wil je genieten van een artisanaal ijsje of nog huisgemaakte pannenkoeken of een Luikse wafel met heerlijke koffie ? Dat kan hier aan de voet van het kasteel, in take away.

 

Het interpretatiecentrum “Riveo” mag zeker niet op de lijst ontbreken. Zij stellen u didactisch materiaal , met aquaria en thematische tentoonstellingen voor, alsook fantastische tuinen met een 18holes en erg origineel mini-golfterrein.

© FTLB – P.Willems

Voor de sportievelingen, is een kajakafdaling van de Ourthe een goed plan.. Afstanden van 6,12,18,of 23km.. Aan u de keuze !

© FTLB – P.Willems

Vind alle dienstverlenende bedrijven of elk van hen in een gedetailleerde fiche op onze website.

Om al uw inspanningen te belonen, kan je wat lekkers te eten en/of te drinken bestellen bij deze aanraders…

*Bistro la Command’Rie verwelkomt u in een groen kader waar je vanop het schaduwrijk terras aan de oever van de zijrivier kunt genieten.

*Op enkele stappen verwijderd, op 6km van Durbuy, walst de Ourthe rond het hotel-restaurant La Passerelle. Blijf op de uitkijk vanop het grote terras en geniet van de natuurlijke indringers bij mooi weer!

Buikje rond, eindigen we onze doortocht in Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Zij zal u verleiden met haar romantische steegjes maar ook door de vele bezienswaardigheden. Het toeristisch treintje brengt u naar het panoramapunt vanop de belvédère. Het Parc des Topiaire en zijn schitterende verzameling van groene sculpturen, een minigolf 18holes verwelkomt u overdag en ’s avonds, “Adventure Valleyé en zijn ongelooflijke activiteiten in volle natuur, voor klein en groot, … Enkele suggesties

© WBT – JP-Remy

Wij wensen u veel mooie ontdekkingen in Belgisch Luxemburg!

Tot binnenkort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *