Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Top 5 – Wat te doen tijdens de herfstvakantie

27
okt
2017

Door 27 oktober 2017 Categorieën Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

De herfstvakantie is altijd een goed moment om er even tussenuit te gaan. De Ardennen staan in het teken van Halloween en van de Sint-Hubertusfeesten. Wij hebben de activiteiten top 5 van de herfstvakantie voor u op een rijtje gezet.

Automne 0b2lk

1) Halloween in Park Chlorophylle

Park Chlorophylle is een park dat volledig is toegewijd aan de natuur. Het is de moeite van een bezoekje waard, zowel voor jong als oud. Grijp uw kans want op 28 oktober staat het park volledig in het teken van Halloween. Diverse animaties zoals schmink, een gezinsfoto of een tombola worden georganiseerd, en daarnaast zijn er de vaste speeltuinen en het educatieve parcours dat u niet mag missen.

Ondekt

Meer informatie: klik hier!

Hibou

2) Halloween in het kasteel

Heksen, spoken, verlichte pompoenen… Wat is een betere plaats dan Halloween te vieren binnen de stenen muren van een feodaal kasteel? In het kasteel van Bouillon kunt u terecht op 28, 29 en 31 oktober om 18u.

In La Roche-en-Ardenne kunt u voor Halloween terecht van 28 oktober tot en met 5 november. Diverse animaties zoals valkerij zullen jong en oud vermaken!

Ondekt

In Bouillon: meer informatie: klik hier!

In La Roche-en-Ardenne: meer informatie: klik hier!

Halloween château

3) Sint-Hubertusfeest

Het traditionele feest van Saint-Hubert vindt jaarlijks plaats op 3 november. Een vast programma met een mis, jachthoornblazers, vaandeldragers, troepen ruiters en een inzegening van dieren is bij te wonen in en rond de Basiliek.

Ondekt

Meer informatie: klik hier!

 

St Hubert

4) Halloween in Durbuy

Het kleinste stadje ter wereld pakt dit jaar groots uit voor Halloween. Bij Durbuy Adventure Valley valt er van alles te beleven, zoals een Escape rooms of het Adventure Parc met Halloween als thema.

Daarnaast organiseert het stadje zelf een groot Halloween feest met een spetterende vuurwerkshow als slot. Mis het niet! Meer informatie:

Ondekt

Voor Adventure Valley : klik hier!

Voor Durbuy : klik hier!

Halloween

5) Naar de markt

De laatste jaren zijn streekmarkten en andere markten niet meer weg te denken uit de Ardennen. Ook in de herfstvakantie kunt u diverse markten bezoeken. U vindt er de beste producten uit de streek en vaak bieden ambachtslieden hun waar aan. Kijk hier voor de lijst met markten die komende week plaats vinden.

Marché 0b46c

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *