Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

4 leuke activiteiten voor het muzikale landschappenweekend

21
sep
2015

Door 21 september 2015 Categorieën Met het gezin, Natuur, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Heb je ooit al naar de natuur geluisterd? Tijdens het 7de landschappenweekend, dat muziek als thema heeft, voeren betoverende muzieknoten je mee naar de mooiste landschappen en natuursites.

Het hert dat het bos wakker schudt met zijn bronstige lokroep, de wind die door de bomen ruist en de bladeren doet ritselen of het water dat rustig kabbelt in de rivier … maak het even stil om te luisteren naar geluiden in de natuur ! Dit weekend van 25, 26 en 27 september is ook de gelegenheid om landschappen te bewonderen op de tonen van een muziekconcert of muzikale wandeling.

© FTLB-P.Willems

Landschappen in combinatie met muziek, dat staat voor enkele fantastische, inspirerende momenten !

Onder de dertig activiteiten die worden aangeboden over heel het territorium, heb ik er vier uitgezocht die ik leuk vindt. Aan de hand van deze selectie neem ik je mee op reis door de mooiste landschappen in het gezelschap van gepassioneerde begeleiders.

1. De instrumentenbouwer van Wellin

© FTLB-F.Lardot

Geen muziek zonder instrumentenbouwers. In Wellin woont de jonge getalenteerde instrumentenbouwer Lionel Maertens. Deze gedreven elektrische gitaarspeler toont je zijn kennis op gebied van herstellen van muziekinstrumenten. Dankzij hem ontdek je hoe het oude ambacht van instrumentenbouwer weer tot leven komt want wist je dat elektrische gitaren ook met de hand gemaakt worden? En er is nog meer te beleven in Wellin! Groot en klein kunnen er ook genieten van een muzikale wandeling, een fototentoonstelling over bomen in Wellin of een initiatie boomklimmen.

Info : 061/65.66.99 of www.haute-lesse.be

 

2. Freux en Keltische muziek

© FTLB-P.Willems

In Freux, wacht je een heel andere activiteit. Daar keer je een heel eind terug in de tijd en ontdek je de muziek van de Kelten. Een muzikale wandeling laat je kennismaken met het prachtige dorpje Freux en de landelijke omgeving. Ontdek de voorganger van de trompet en de gitaar. Geraak je geïntrigeerd door het leven van de Kelten, dan kan je nadien gratis het Keltenmuseum bezoeken waar een hele vitrine met muziekinstrumenten uit die tijd is opgesteld. Genoeg om je kennis over muziek ten tijde van onze voorouders bij te spijkeren !

Info : http://tourisme.libramontchevigny.be

 

3. Hoog boven Saint-Hubert op het geluid van de beiaard

© FTLB-E.Batter

Voor mijn derde activiteit “La Basilique et toits” ga ik naar het stadje Saint-Hubert en haar prachtige basiliek. Hier kan je een wandeling maken in het gezelschap van enkele gedreven inwoners die je het plaatselijk natuurschoon en architecturaal erfgoed tonen. De wandeling begint met een tocht langs de mooiste uitzichtpunten over de stad. Waar je ook bent, de basiliek blijft altijd in het vizier. Met de beiaardmuziek op de achtergrond ontdek je deze architecturale parel. Je hebt de keuze, ofwel bezoek je het interieur ofwel klim je naar boven in de klokkentoren van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over de daken van de stad en het oneindig grote Ardense woud.

Info : www.basilique-sainthubert.be ou 061/61.16.68

 

4. Herbeumont en natuurgeluiden

© MT Semois

Op naar Herbeumont ! Hier kan je een begeleide wandeling meemaken ter ontdekking van natuurgeluiden en “groene” muziek. Leer te luisteren naar de natuur: de wind in de bladeren, het zingen van de vogels… de wandeling is ook een mooie gelegenheid om wat quality time door te brengen met de familie. Een leuke belevenis van landschappen en natuur! De kinderen verzamelen slakkenhuisjes, vliertakjes, hazelnoten … waarmee ze kleine muziekinstrumenten maken. Daarna volgt een miniconcert met de instrumenten die de kinderen hebben gemaakt. De wandeling loopt door de site van Antrogne, een prachtig landart parcours met beeldhouwwerken en gedichten op steen.

Info : 061/31.12.29

 

 

Alle activiteiten zijn terug te vinden op het programma dat je kunt downloaden op www.weekendvandelandschappen.be of aanvragen via info@ftlb.be of 084/41.10.11. Ook beschikbaar bij alle toeristische infokantoren van Belgisch Luxemburg.

Opmerking: Het programma is lichtjes aangepast sinds de flyer gedrukt werd. Het is aan te raden om de organisatoren ter plaatse te contacteren alvorens je te begeven naar een activiteit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *