Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

5 leuke gezinsuitstapjes voor deze zomer!

15
jun
2016

Door 15 juni 2016 Categorieën Bewegen, Met het gezin, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Met de zomervakantie in aantocht bent u vast op zoek naar goede tips voor leuke uitstapjes met het gezin. Hieronder vindt u enkele ideetjes voor een plezierige dag in de Ardennen. En als kers op de taart kunt u toegangskaartjes winnen voor elk van de activiteiten!

 

De 5 uitstapjes voor deze zomer

 

1) Het festival « Les Tilleuleries » in Nassogne

Acrobarouf

In het nieuwe nummer van ons tijdschrift « Blik op de Ardennen »  wijden we een artikel aan het straattheater. Les Tilleuleries is een straattheaterfestival dat al sinds 1988 jaarlijks plaatsvindt in Nassogne op de tweede zondag van juli. Het festival wordt georganiseerd door het team van het cultureel centrum, in het hart van dit prachtige Ardense dorpje. U vindt er onder andere luchtacrobatie tijdens de show « Scratch », een clownsduo in de show « Petit frère », en nog vele andere.

Dit bijna dertig jaar oude festival vindt plaats in een gezellige en familiale sfeer. Er is ruimte voor maximaal 1000 bezoekers zodat de goede visuele kwaliteit van de shows verzekerd blijft.

Wilt u « Les Tilleuleries » graag bijwonen? Kom dan op zondag 10 juli 2016 om 11.30u. naar Nassogne

De praktische details vindt u hier

2) Het park Chlorophylle in Dochamps

Het Park Chlorophylle bevindt zich in het hart van een bosmassief van 500 hectare, in de buurt van Dochamps, op de hoogtes van La Roche-en-Ardenne. Het is de ideale plaats voor een leuke en interessante dag in de buitenlucht met het hele gezin.

Het park is een prachtig domein van 9 hectare en presenteert het bos en de natuur in al hun vormen. U volgt een didactische wandeling langs meer dan 30 ludieke educatieve houten voorwerpen en attracties en u leert alles over de wereld van het bos. Ontdek bijvoorbeeld de loopbrug hoog in de bomen zodat u een exclusief uitzicht heeft over de boomtoppen. Of laat uw kinderen genieten van de mooie speeltuinen!

Kom op een ludieke manier dichter bij de natuur te staan dankzij een bezoekje aan park Chlorophylle!

De praktische details vindt u hier

3) Het Labyrint van Barvaux

Al bijna 20 jaar weet het Reuze labyrint van maïs in Barvaux-sur-Ourthe groot en klein te betoveren! Probeer deze zomer uw weg te vinden tussen de prinsessen, feeën en draken. Vanaf 2 juli is het park geopend. Merlijn de tovenaar zal u omtoveren tot avonturier. Uw missie ? Help Ridder Enguerrand om de laatste draken terug te vinden. Maar let op voor de gemene heks!

Naast dit gigantische labyrint van 9 hectare met acteurs vindt u binnen hetzelfde terrein ook het labyrint met de 13 proeven, het labyrint met de deuren (een must!), het labyrint voor de kleintjes, het labyrint van de biodiversiteit, de biologische groentetuinen, en een restaurant met terras.

Bovendien is het park 100% natuur, gelegen in het hart van een groene vallei, op enkele minuten rijden van Durbuy.

Er zijn 2 verschillende periodes om van dit park te genieten: begin juli is de maïs nog laag. Deze periode is ideaal voor ouders die hun kinderen heerlijk willen laten rennen zonder ze uit het zicht te verliezen. Vanaf eind juli wordt de maïs gigantisch groot en beleeft u een hele andere ervaring, omgeven door muren van maïs!

De praktische details vindt u hier

4) Euro Space Center in Transinne

Wist u dat het Euro Space Center een unieke attractie in de wereld is? Beleef een waar avontuur in de ruimte dankzij de verschillende activiteiten en thema’s: de eerste stap van de mens op de maan, de raketten, het leven in de ruimte, voorwerpen van de ruimtetechnologie… U heeft ook de gelegenheid, als uw hart het aankan, om de simulator van lopen op de maan en op mars te testen. Het planetarium leert u de bronnen van ons universum beter kennen.

De praktische details vindt u hier

 

5) Durbuy Adventures

In juli 2016 zal Durbuy Adventures volledig in een nieuw jasje zijn gestoken. Een heel nieuw park zal zijn deuren openen. Het park is compleet groen en dankzij de vernieuwde unieke ingang kunt u volop van de nieuwe attracties genieten. Een gigantische nieuwe speeltuin, een enorme tyrolienne van 800 meter lengte en een touwenparcours en vergrote via ferrata staan u op te wachten. Dit park wordt een echte topper! Mis het niet! 100% duurzaam en familiaal!

De praktische details vindt u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *