Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Adventure Valley : outdoor attracties voor iedereen

28
nov
2017

Door 28 november 2017 Categorieën Met het gezin Geen commentaar

Het avonturenpark Adventure Valley staat garant voor een spetterende dag vol verrassende outdoor activiteiten voor jong en oud.
Het park van 350ha ligt in de oude leisteengroeve van Rome, op enkele kilometers van het toeristenstadje Durbuy. Bezoekers kunnen er talrijke attracties uitproberen, één hele dag of meer want ze kunnen er ook overnachten (zie website).

Valley-1200x630px

Durbuy en de natuur

 

Adventure Valley Durbuy, één met de natuur ! Het park ligt in één van de mooiste natuurgebieden van het land: de Ardennen ! Naast de avontuurlijke attracties, worden er ook “soft” programma’s aangeboden om de natuur en het culturele erfgoed van Durbuy te ontdekken :

  • Kinderen geraken bijvoorbeeld gefascineerd door de natuur tijdens een boswandeling met gids. En dankzij LPM for Kids beleven ze onvergetelijke zomerkampen of bosklassen!
  • Met de Nature walking Challenge maak je een sportieve wandeling langs de Ourthe met onderweg 3 avontuurlijke touwbruggen in het bos. Via QR-codes leer je onderweg heel wat over de fauna en flora.
  • Doe je het liever wat kalmer aan, neem dan plaats in het treintje van LPM voor een ontspannen ritje door Durbuy. Binnenkort rijdt treintje trouwens 100% op elektriciteit want ecologie en respect voor de natuur zijn belangrijk voor La Petite Merveille!

Uiteraard leent de rivier de Ourthe zich ook perfect om op te kajakken. Het seizoen loopt van begin april tot eind oktober, Je hebt de keuze uit verschillende afstanden: 8, 12 of 23 km. Wanneer het waterpeil te laag is wordt de afstand ingekort tot 4 km. Een bus neemt je mee naar het vertrekpunt Belle-Ourthe. Daar kan je je familie ook uitdagen voor een spannend partijtje minigolf.

© FTLB/ B. Petit

© FTLB/ B. Petit

Nieuw: unieke en exclusieve attracties !

Sommige attracties zoals de Via Ferrata en de verschillende bomenparcoursen zijn volledig vernieuwd en beveiligd.

Tubing Slide © Adventure Valley

Tubing Slide © Adventure Valley

Anderen zijn nieuw en exclusief in hun genre:
  • Met de Mega Zipline vlieg je over een afstand van 1 km over het park en geniet je van het prachtig uitzicht op de omgeving. Het vertrekpunt bereik je via een pad dat door het bos slingert.
  • De tubing slide is een superleuke 200m lange glijbaan waarbij je, op een comfortabel luchtkussen gezeten, met een indrukwekkende snelheid naar beneden glijdt. Adrenaline en sensatie ten top!
  • Voor de jongsten is er een prachtige houten speeltuin gebouwd in de stijl van een Romeins legerkamp. Kinderen zullen hier urenlang ravotten … terwijl hun ouders een oogje in het zeil houden vanop het terras.
© FTLB/ B. Petit

© FTLB/ B. Petit

© FTLB/ B. Petit

© FTLB/ B. Petit

Super spannende sensaties …

Ben je een echte durver, dan zijn deze sportieve uitdagingen iets voor jou:

  • Wat dacht je van de  Click and Climb, een steile klim van 20 meter op de fameuze rotswand van het park. Het klimparcours met verschillende niveau’s is de meest technische attractie van het park. Het is een echte uitdaging om helemaal boven tot de top te geraken. De afdaling gebeurt met het veilige Powerfan-systeem.
© FTLB/ A. Segers

© FTLB/ A. Segers

  • Nog extremer is de Free Fall Rock, een spectaculaire vrije val, de hoogste van het land. Met het 100% veilige powerfan-systeem wordt de val naar het einde toe afgeremd zodat je zacht op de grond beland.
  • Ben je een speleologie expert, dan zal je het extreme ondergrondse parcours appreciëren : gedurende meer dan 2 uur daal je af tot de bodem van de grot, tot waar het water stroomt. Beginners kunnen samen met een gids kennismaken met speleologie. In groep (min. 10 p.) ontdekken ze de ondergrondse wereld die van een ongekende schoonheid is.
  • Speciaal voor waaghalzen heeft LPM twee hoogteparcoursen ontworpen waarbij je je van het ene obstakel naar het andere verplaatst via apenbruggen van boom tot boom. In totaal zijn er 7 parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraad. Het gele parcours is het gemakkelijkste en ook geschikt voor kinderen; het zwarte is het meest sportieve. De veiligheid is altijd gegarandeerd, een drietalige gids ondersteunt elke deelnemer in geval van stress of vermoeidheid.
© Adventure Valley

© Adventure Valley

… in alle veiligheid

Voor Adventure Valley is veiligheid een prioriteit. Dat merk je al meteen bij aankomst. Een veilige loopbrug verbindt de parking (600 plaatsen) met het park. Ouders hoeven zich niet ongerust te maken, hun kinderen lopen geen gevaar bij het oversteken van de straat.

Na de inspanning, de ontspanning !

Na een dagje sport en plezier, blijft het park haar avonturiers verwennen. Voor een lekker hapje is er keuze tussen de selfservice in het park, LPM Grill en enkele gastronomische etablissementen in het gezellige stadje Durbuy. Nieuw op de kaart: de tapasbar Bru’sserie en de patisserie Sophielicious.  De sterrenchef Wout Bru neemt heel het culinaire gedeelte onder zijn hoede, tot groot genoegen van alle lekkerbekken!

Voor een weldoende nachtrust, zijn er verschillende vakantiehuizen, houten chalets en  villa’s in Durbuy en omliggende dorpen (Bomal, Lignely, Barvaux).  Groepen kunnen avontuurlijk logeren in het Gallische dorp of in de “glamping” tenten die op een boogscheut van het park liggen. Logeert u liever in een traditioneel hotel, dan gaat er niets boven een zalige overnachting in de Sanglier des Ardennes met luxe kamers en wellness.

Heel het team van Adventure Valley wenst je een aangename dag in het park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *