Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Bib gourmand, een goede tip voor Valentijn

4
feb
2016

Door 4 februari 2016 Categorieën Eten en drinken Geen commentaar

Vorig jaar, net voor Valentijnsdag, stelden we u 5 romantische en originele belevenissen voor in Belgisch Luxemburg. Dit jaar willen Kevin en ik u graag laten kennismaken met het concept van de Bib Gourmand. Dit label weet iedereen die van lekker eten houdt te waarderen !

Wat is een Bib gourmand ?

Een Bib gourmand is een restaurant dat door de Michelingids beloond is voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is zeker dat u hier een verzorgde maaltijd vindt voor een redelijke prijs. Een compleet menu mag de prijs van 36€ niet overstijgen.

In België zijn in totaal 167 restaurants beloond met deze onderscheiding. Vaak wordt gezegd dat deze beloning leidt tot de eerste ster van de beroemde rode gids. In Belgisch Luxemburg hebben 6 restaurants een Michelinster, vindt ze hier.

© Eating

Wie zijn de « Bib gourmands » van Belgisch Luxemburg ? (2016)

Belgisch Luxemburg telt 19 Bib gourmands: 

Ontmoeting met de Bib 2016 van Belgisch Luxemburg

Koen Timmerman deelt met zijn echtgenote Laurence zijn liefde voor de Ardennen en de gastronomie. Van origine Brugs, kent hij Belgisch Luxemburg al van zeer jonge leeftijd. Na zijn studies aan de hotelschool van Koksijde besluit de jonge chef om onze streek niet meer te verlaten. Na 20 jaar aan het fornuis te hebben gestaan van een groot restaurant in Durbuy opent hij zijn eigen etablissement in het typisch Ardense dorpje Warre.

© Eating

« Wij zijn in juli 2012 open gegaan, op enkele passen van het stadje Durbuy, in het centrum van een authentieke plaats. De voormalige boerderij heeft plaatsgemaakt voor een modern gebouw met een hedendaagse binneninrichting, maar met behoud van de originele rustieke voorgevel. We zijn op deze manier volledig esthetisch geïntegreerd in het dorp. »

© Eating

Hoe wordt men Bib gourmand ?

« Een lid van de Michelingids is langs geweest in 2013 om ons in de gids te vermelden. Daarna kwam er een controleur langs, incognito, om een idee te krijgen van onze gastronomie. Wij zijn zelf niet eens op de hoogte gebracht van onze benoeming als Bib gourmand 2015. Het waren onze gasten die het ons vertelden! Wat een verrassing! En het aantal gasten is sindsdien gestegen!»

© Eating

Wat zijn volgens u de pluspunten die voor deze onderscheiding gezorgd hebben ?

« Wij koken met lokale producten van eerste keus zoals de « Porc de qualité ardennaise » (de PQA), de « jambon d’Ardenne » (van bij Bodson in Durbuy), de forel van Malmédy, de eendenfilet van Fraiture, de Gaumse safraan, la Marckloff (bier), of de “hydromel” van Montleban.

Wij houden van werken met professionele producenten van bij ons. Het is al gebeurd dat ik rubber laarzen heb aangedaan om groenten te gaan oogsten van de vereniging « Pourquoi pas » van Jenneret.

© Eating

Nog een groot pluspunt van ons is dat we constant op zoek zijn naar hoe we onze gasten het beste tevreden kunnen stellen. We zoeken naar kleine attenties waarmee we ze een plezier doen. We weten bijvoorbeeld welk aperitief bepaalde klanten meestal nemen en deze persoonlijke aandacht wordt erg op prijs gesteld. Een fijne ontspannen sfeer creëren en goede gerechten serveren, dat is onze filosofie!     

 

De Valentijnscocktail van Koen Timmerman

Wilt u voor de liefde te bezwijken? Maak dan zelf dit afrodisiacum van Durbuy Ô:

« Cocktail de l’Ange » voor 2:

5 cl sap van een limoen

5 cl suikersiroop (rietsuiker)

5 cl Cointreau

15 cl cranberrysap!

Vers te serveren en in goed gezelschap!

 

© Lardot

Ontdek op onze website

Voor alle goede gastronomische adressen in Belgisch Luxemburg kijkt u op www.luxembourg-belge.be

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *