Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Bij RIVEO in Hotton komt de rivier de Ourthe tot leven tijdens de bevertocht

3
aug
2018

Door 3 augustus 2018 Categorieën Bewegen, Met het gezin, Natuur, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Update : 03/09/2020

De rivier de Ourthe stroomt door Belgisch Luxemburg. Blogger Fieke ontdekte alles over het leven in en rondom deze rivier in het centrum RIVEO in Hotton en maakte met haar gezin een bevertocht langs de Ourthe met Nederlandstalige natuurgids.

©Kidseropuit.nl

Op zoek naar de sporen van de bever tijdens de bevertocht

Wij gaan vandaag op zoek naar de sporen die bevers in de natuur achterlaten. ‘Gaan we dan niet op zoek naar de bevers zelf?’ vraagt Teun. Nee, Kris legt uit dat bevers overdag slapen en we ze dus niet tegen zullen komen. Uit zijn rugzak haalt hij een boekje met daarin foto’s van alle sporen die we tegen kunnen komen. Hij loopt ze één voor één door met de kinderen. Zodra de kinderen een spoor zien mogen ze deze wegstrepen.

De kinderen roepen dat ze voor de maximale score willen gaan. We gaan op pad. Kris voorop en de kinderen volgen hem op de voet.

Lees hier het volledige artikel over de ervaringen van Fieke en haar gezin bij RIVEO en tijdens de bevertocht!

©Kidseropuit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *