Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Bladeren door de Ardennen : Bonus met een wedstijd

11
dec
2015

Door 11 december 2015 Per categorie Geen commentaar

Blik op de Ardennen wil u in deze feestelijke periode graag verwennen. Als bonus op n°12, die net van de pers is gerold, kunt u kans maken op boeken om de Ardennen en zijn auteurs te ontdekken.

Clik op de beeld om de artikel te lezen

RA12_cover_nl

Clik hier om de boeken te winnen 

1. Pour l’amour d’un renard

 

Foto’s van Franco Limosani, die meer dan 10 jaar werkte aan het onderwerp, uitgewerkt door de poëtische pen van Maryse Habran. 

2. Semois sauvage

 

Yves Bauduin komt terug met een nieuw opus van de eerste uitgave van de Semois Sauvage, die in 2010 verscheen en met nieuwe beelden verrijkt werd, met fijngevoelige teksten van kenner Dominique Billion als kers op de taart.

3. Cheval de travail – Trait contemporain

 

Jean-Pierre Ruelle en Marc Vandermeir tonen ons, voor zover nodig, hoe sterk het trekpaard aanwezig is op allerlei gebieden : van het uitsleepwerk tot de wijnbouw, langs het onderhoud van de groene ruimtes. Bemoedigend en prachtig !

4. Godefroy découvre son château

Om kinderen al spelend nog meer bij te brengen over de wereld van Godfried en van de kastelen, gaf Ardennes Toys dit schitterend geïllustreerde boek uit. Het vertelt het verhaal van de jonge ‘G’, die naar het kasteel van zijn oom in Bouillon reist, om er opgeleid te worden tot ridder.

5. Confidences d’une chaussette

Roland Lambot vertelt ons over het leven van een dorp in de Semois-vallei in de jaren ’50…door de ‘ogen’ van een sok. En natuurlijk komt hier ook de tabaksteelt aan bod. Een mooi en vertederend levensverhaal.

6. Moments dérobés

Georges Jacquemin knoopt weer aan bij een genre dat hem na aan het hart ligt : de novelle. Een bundel vol vleugjes realisme, humor, aparte invalshoeken met een snuifje surrealisme en dan weer weemoed.

7. Au paradis, rien ne va plus !

 

Opgelet, deze roman van Laurence Hesse moet met een flink humoristische korreltje zout genomen worden. Maar hij bulk in ieder geval van vondsten, de ene al origineler dan de andere.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *