Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

De Ardennen, land van het wielrennen en… van de wielrenners

3
mrt
2016

Door 3 maart 2016 Categorieën Bewegen, Mijn Ardennen Geen commentaar

Hebben we het over wielrennen en de Ardennen dan denkt iedereen automatisch aan Luik-Bastenaken-Luik of de Waalse Pijl. Maar wist u dat de grote profwielrenner Maxime Monfort van Ardense bodem afkomstig is? In de maart-editie van ons tijdschrift « Blik op de Ardennen », in de rubriek « Mijn Ardennen », vindt u een interview met deze wielerheld die onlangs 18e werd in de Vuelta. En hier op ons blog alvast een voorproefje in woord en beeld… 

 

 

Blik op de Ardennen

RA13_cover_nl

Tussen Luik en Bastogne

Maxime heeft tot zijn 23e in het dorpje Nadrin gewoond en zijn eerste trappen op de pedalen beleeft op de hoogtes van La Roche-en-Ardenne. Vandaag de dag woont hij met zijn vrouw en kind boven Aywaille, een plaats die hij zelf « de poort van de Ardennen » noemt. Toch brengen zijn trainingsrondjes hem nog vaak terug naar zijn geboortestreek.

© FTLB – PWillems

« Grote rondes » als doel

Wat betreft zijn ambities richt Maxime zich meer dan ooit op de grote rondes. « Hoe verder ik kom, hoe meer ik ervan overtuigd ben om daar de rest van mijn carrière aan te besteden. Mijn beste resultaten haal ik in een ronde. En daarnaast zijn er de klassiekers waarmee ons team resultaten kan behalen. Ik hou van samen werken aan een gezamenlijk doel… ».

© FTLB – PWillems

Vochtige lucht

Wat vindt Max fijn aan de Ardennen? « De rust, de naaldbomen, de bossen, de vochtige lucht, de nevel en mist… Mooi weer ben ik snel beu. Mijn goesting naar het typische Ardense weer neemt snel de overhand. Misschien is professioneel gezien ons Ardense klimaat niet ideaal, maar ik ben ervan overtuigt dat je er karakter en doorzettingsvermogen van krijgt. En natuurlijk blijven het mijn Ardennen, met mijn familie en vrienden in de buurt… ».

De Ardense Max

Maxime vindt Ardenners authentiek en eerlijk, twee zeldzame en belangrijke eigenschappen, gezien vanuit de ogen van een globetrotter die met heel wat culturen om zich heen te maken krijgt. Zichzelf vindt hij om meerdere redenen een echte Ardenner: « Ik zie mezelf echt niet in een stad wonen en reken bepaalde mensen van hier tot mijn beste vrienden. Mijn ware vrienden zijn mensen die dicht bij de grond en het bos staan, net als ik ».

Op training

Als we het over de Ardennen als trainingsgebied hebben dan uit de profwielrenner zijn genoegen: « Het is de beste plek in België, een perfect compromis en een juist evenwicht. Ik kan er alle terreinen en omstandigheden opzoeken zolang het weer het toelaat. Als ik een paar uur de tijd heb zoek ik vaak de omgeving van Nadrin en La Roche op, vooral wanneer ik in mijn eentje train. Plaatsen waar ik graag langskom, zoals de hoogtes van Durbuy, zijn motivatiebronnen om vooruit te snellen… En aangezien ik gemiddeld 25 tot 30 uur per week train… ».

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *