Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

De beste spots van Belgisch Luxemburg op Instagram

18
dec
2018

Door 18 december 2018 Categorieën Mijn Ardennen Geen commentaar

De beste plekjes voor jouw Instagram foto’s

Belgisch Luxemburg is een toeristische bestemming waar de natuur koningin is. Geen wonder dat de Ardense bossen erg aanwezig zijn op het sociale netwerk Instagram. Het roept zowel kracht als rust op, een echte zuurstofbel!

Het hele jaar door heeft het wandelen, fietsen, paardrijden of zelfs kajakvaren door het Ardense landschap en langs de rivieren succes bij onze bezoekers. De Ardennen heeft een erfgoed met een duizendjarige geschiedenis. De kastelen (Bouillon, La Roche-en-Ardenne), de abdijen en majestueuze kerken (Orval, Saint-Hubert), maar ook de karakteristieke dorpjes van de Gaume of van onze valleien (Ourthe en Semois) zoals Durbuy, Bastogne, Marche-en-Famenne, Arlon, Mirwart, Wéris, Torgny… allemaal perfecte spots voor de beste foto’s!

Bovendien zijn enkele emblematische plekken van Belgisch Luxemburg erg populair op Instagram. Bewonder hier onze top 5! En vergeet niet: blijf foto’s nemen met je camera of smartphone!

1. Durbuy en haar straatjes

De stad Durbuy staat aan de top met 50.000 publicaties (#durbuy). De typische middeleeuwse straatjes en de zandstenen winkels en restaurants bieden een speciale sfeer die graag wordt vastgelegd!

2. Durbuy en haar kasteel

Durbuy, c’est aussi son château, fièrement perché à l’entrée de la ville en bordure de l’Ourthe. Depuis le pont, vous pouvez le prendre en photo.

Durbuy is ook bekend om het kasteel dat trots aan de ingang van de stad, aan de oevers van de Ourthe, staat te pronken. Vanaf de brug kun je er een foto van maken.

3. Orval: de abdij

Ben je dol op het bier en de kaas van Orval? Dan moet je echt de historische site eens bezoeken voor een moment van rust en sereniteit. De abdij, zijn ruïnes, zijn twee musea, het bewegwijzerde circuit en de nieuwe ruimte gewijd aan de beroemde trappist… ze laten je een duik nemen in het epische en dagelijkse leven van de cisterciënzer monniken van deze prestigieuze abdij.

De foto’s weerspiegelen perfect alle schatten en pracht van deze site.

4. Bastogne en het monument « Mardasson »

Dit monument in de vorm van een ster met 5 takken vertegenwoordigt de hulde van het Belgische volk aan het Amerikaanse leger tijdens de Slag om de Ardennen (winter 44-45).

In 1945, na het conflict, besloten vooraanstaande politici om hulde te brengen aan Amerikaanse strijders op het grondgebied van Bastogne. Het duurde een jaar om dit monument te maken, een echt symbool van verzet en van vriendschap tussen de twee territoria.

5. Botassart en het Graf van de Reus

Nabij de stad Bouillon is het Graf van de Reus ongetwijfeld een van de meest bekende en meest gefotografeerde sites in België. Met deze schitterende lus van een wilde Semois wordt de plaats geklasseerd als “uitzonderlijk erfgoed van Wallonië” en “natuurlijk erfgoed van landschapsbelang”. Heb je de reus gezien?

Volgens de legende, in de Oudheid, weigerde hij om door de Romeinen gevangen genomen te worden na de slag om de Samber. Hij gaf er de voorkeur aan om zich in de leegte van de “rocher des Gattes” te storten in plaats van te sterven in de arena’s van het Colosseum.

Ontdek in het echt

Vergeet niet om ons te volgen op Instagram voor meer Belgisch Luxemburg! www.instagram.com/luxembourg_belge

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *