Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

De lente in beeld

12
mei
2016

Door 12 mei 2016 Categorieën Mijn Ardennen, Natuur Geen commentaar

De lente in volle glorie!

Kleurrijke bomen vol bloesem, aangename temperaturen, ontbijtjes en lange avonden buiten op het terras, de eerste kano’s op de rivier…. De lente in Belgisch Luxemburg is terug, en in volle glorie!

 03470

De lente in Belgisch Luxemburg brengt een explosie aan frisse groene kleuren met zich mee. Onze fotograaf Pascal Willems nodigt u van harte uit om van zijn selectie van lentebeelden te genieten.

Ontdek ook andere prachtige beelden van Belgisch Luxemburg! Klik hier!  

Complexe knoppen en wonderschone katjes

FTLB/ P. Willems

FTLB/ P. Willems

Heeft u ooit wel eens echt de tijd genomen om de knoppen aan de bomen te observeren? Ze ontstaan uit een levend organisme en veranderen vervolgens in een bloemetje, een blaadje of een stuk fruit. Ik vind ze bijzonder mooi en complex. Dag na dag intrigeert de ontwikkeling van deze kleine kegeltjes me. En dat geldt ook voor de gele katjes vol stuifmeel aan de nog naakte takjes. De schoonheid van de lente zit in kleine dingen.

FTLB/ P. Willems

Romantische zonsondergangen en adembenemende zonsopkomsten

Een zonsopkomst in de lente biedt wonderschone momenten van bezinning en sereniteit. « De toekomst behoort aan hen die vroeg opstaan »! Deze van oorsprong wat onduidelijke term geldt meer dan ooit voor het voorjaar wanneer de nevel opstijgt uit de meren en valleien met vredige beekjes en rivieren. Fotografen weten dat de beste momenten voor geslaagde foto’s worden genomen in de vroege ochtend of de late namiddag, wanneer de zon de eerste of laatste momenten van de dag inluidt, en niet wanneer hij op volle sterkte schijnt zoals in de middag.

02b72

Geel, groen, blauw

Schilders en grafisch ontwerpers weten dat groen een mengsel is van geel en blauw. De lente biedt een cocktail van gras, granen en bladeren aan de bomen die veranderen van kleur met het invallende zonlicht. Onze velden worden een patchwork glooiende percelen. Om van te genieten…

Belgisch Luxemburg bezit een groots en veelzijdig natuurlijk erfgoed: arboretums, panorama’s, natuurparken of rotsen. Ontdek ze allemaal!

013b7

Bloemenvelden

Een boeketje bloemen om de lente in huis te brengen. Van de bloemist, of vers geplukt uit de velden?

0347f

Gelukkige wandelaars…

Met de komst van de lente neemt het aantal georganiseerde wandeltochten van ADEPS in groten getale toe (http://www.adeps.be/index.php?id=5945). Ze worden meestal op zon- en feestdagen georganiseerd door lokale clubs of verenigingen, en bieden bewegwijzerde parcoursen van 5, 10, 15 of zelfs 20 km.

00nnm

FTLB/ P. Willems

De tochten zijn dus voor iedereen geschikt en de routes lopen meestal langs de mooiste plekjes van de streek en soms zelfs door gebieden die alleen voor deze gelegenheid worden opengesteld. Na afloop kunt u genieten van een verfrissende drank en een hapje om de clubkas te spekken. Deelname aan de tochten is meestal gratis. Neem gerust een kijkje op de site voor de data van ADEPS-wandelingen in Belgisch Luxemburg. Prettige wandeling.

Ontdek al onze wandel- en fietstochten op onze site!

Routes, trektochten, didactische wandelingen, etc!

Op het terras!

Het echte lentegevoel gaat samen met een hapje en een drankje op het terras van een bar, café, restaurant of in eigen tuin! Proost! De lijst van restaurants en brasseriën MET terras vindt u hier!

07lk9

Op twee wielen

Met de mountainbike, de wielrenfiets, de E-bike of de motor… De paden en wegen van Belgisch Luxemburg nodigen alle tweewielers uit om te genieten van tochtjes door het frisse lentegroen.

Voor nuttige informatie klikt u HIER!

MORTEHAN Photo PWillems (8)

FTLB/ P. Willems

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *