Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

De streekmarkten van 2016: lekkernijen van bij ons

13
jul
2016

Door 13 juli 2016 Categorieën Eten en drinken, Met het gezin, Mijn Ardennen Geen commentaar

In onze dorpen en steden worden doorheen het jaar een vijftiental publieke markten georganiseerd. Maar tijdens de zomer is het de tijd voor de boeren- en streekmarkten. Zowel lokale bewoners als toeristen vinden hier hun geluk. De beste producten en smaken van bij ons worden door de eigen producent met u gedeeld in een gezellige en ontspannen sfeer.

© FTLB – PWillems

 

Hier vindt u de lijst met de belangrijkste streekmarkten die u deze zomer niet mag missen.

De Streekmarkt van de Twee Ourthes

Amberloup © FTLB – PWillems

Ontdek de details van deze markt hier

Elke donderdag, van 7 juli tot 25 augustus, organiseren de gemeentes Tenneville, Sainte-Ode en Bertogne de Streekmarkt van de Twee Ourthes. Deze streekmarkt is doorheen de jaren een hoogtepunt van de Ardennen geworden en brengt producenten, artiesten, lokale bewoners en toeristen bijeen voor gezellige momenten met veel lekkers en kwaliteit.

De biologische boerenmarkt van Arlon

Arlon © FTLB – PWillems

Ontdek de details van deze markt hier

Deze wekelijkse biologische markt vindt elke vrijdag plaats van 16u tot 20u in het oude politiebureau tegenover het gemeentehuis (rue Paul Reuter).

Informatie: 0478 226 800

De boerenmarkt van Chassepierre

Ontdek de details van deze markt hier

Groente, brood en banket, kaas, eend, honing, vlees en vleeswaren… in het hart van het typische dorpje dat gekend is om haar jaarlijkse « Straatkunstfestival » worden de lokale producten direct van bij de boerderij op de markt verkocht, elke zondag van 8u tot 12u.

Informatie: 063 44 49 69 –  www.latelierdechassepierre.com

De boerenmarkt van Florenville

Ontdek de details van deze markt hier

Markt met lokale producten en ambachten, georganiseerd door de ADL, elke woensdag in juli en augustus van 13.30u tot 18.30u (behalve op de 1e woensdag van de maand, dag van de grote maandelijkse markt van Florenville). U vindt er biologische groente, brood, kaas, appelsap, vleeswaren, honing, houten objecten, artisanale bieren, enz….

Informatie: 061 27 03 67

De streekmarkt van Léglise

Ontdek de details van deze markt hier

Elke eerste zaterdag van de maand, van april tot oktober, van 15u tot 19u op de parking van de zaal « Nos loisirs » (rue du Luxembourg). Deze markt zet de producten van het Natuurpark in de kijker en brengt een twintigtal Ardense en Gaumse producenten bijeen, en lokale ambachtslieden…

Informatie: 063 57 23 52

De streekmarkt van Libramont

Ontdek de details van deze markt hier

Naar gelang het weer vindt deze streekmarkt binnen plaats in de Halle aux Foires, of buiten tegenover deze hal en de Gemeentelijke Administratie. De komende maanden vindt de markt plaats op 3 juli, 7 augustus, 2 oktober, 6 november en 4 december.

Informatie: 061 22 39 31

De streekmarkt « Martchî d’èmon nos Ôtes » in Nassogne

Ontdek de details van deze markt hier

Deze streekmarkt wordt dit jaar georganiseerd op 1 en 22 juli, en 5 en 19 augustus. Op de markt vindt u streekproducten, ambachten, culinaire gerechten, diverse animaties… Een veertigtal exposanten laten u hun producten ontdekken.

Informatie: 084 22 15 58

De dorpsmarkt van Marcourt

Ontdek de details van deze markt hier

De markt met streekproducten en ambachtelijke producten vindt elke woensdag in juli en augustus plaats van 17u tot 21u. U kunt er met eigen vervoer heen, of met het toeristische treintje van La Roche dat om 18u vertrekt vanaf het Place du Bronze (7,- €).

Informatie: 084 47 76 56

De ambachtelijke streekmarkt van Marche-en-Famenne

Ontdek de details van deze markt hier

Deze markt vindt plaats in het voetgangersgedeelte van de stad en op de Place du Roi Albert 1, van 15u tot 20u, op 1, 15 en 29 juli, en op 12 en 26 augustus en 9 en 23 september. Op deze markt vindt u lokale ambachtelijke producten en diverse animaties.

Informatie: 084 32 01 08

De boerenmarkt van Orgéo

Orgeo © FTLB – PWillems

Ontdek de details van deze markt hier

Deze kleine en gezellige markt vindt elke zaterdag plaats van 16u tot 18u in de schuur van de boerderij “du Bijou” in Orgeo. U vindt er eieren, fruit en groente, brood, melk, kaas van diverse boerderijen uit de streek, traiteursgerechten, een Oxfam stand, enz.

Informatie: 061 41 16 30

De streekmarkt van Paliseul

Paliseul

Ontdek de details van deze markt hier

Deze markt wordt georganiseerd door « la Commune dans les Halles » op de 1e vrijdag van de maand van 17u tot 20u. Het is mogelijk om ter plaatse te eten en drinken met de producten van de markt.

Informatie: 0497 66 41 84

De boerenmarkt van Han

Han

Ontdek de details van deze markt hier

Sinds 1994 biedt de boerenmarkt van Han gezonde producten van de boerderij. Daarnaast vindt u er traditionele regionale menu’s en kunt u er de beste producten van de streek proeven in een gezellige sfeer.

Informatie: 063 44 00 68 – 0479 437 419

De originele « Ardenne Joyeuse » op de beurs van Libramont

In een volgend artikel zullen we het hebben over de charme van “Ardenne Joyeuse” via interviews met exposanten. Deze zone op de beroemde Landbouwbeurs van Libramont (van 22 tot 25 juli) is volledig gewijd aan alles wat de Ardennen te bieden hebben aan kwaliteitsvolle streekproducten en gezelligheid.

Tot ziens op één van de komende streekmarkten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *