Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Een maanjaar en nieuwe hoge vlucht voor het Euro Space Center

25
aug
2015

Door 25 augustus 2015 Categorieën Met het gezin, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Een volledig vernieuwd en spectaculair activiteitenparcours, de expositie “Naar de maan met Tania” die vanuit alle hoeken zijn licht werpt op onze natuurlijke satelliet, en de nieuwe dynamische bioscoop met de film “Fly Me To The Moon”,… Er is actie in het Euro Space Center dat in 2015 een waar maanjaar beleeft.

© Euro Space Center

© Euro Space Center

Updaten en nieuw leven inblazen

Het moet eerlijk gezegd worden, het activiteitenparcours was dringend aan een nieuw jasje toe na 15 jaar trouwe dienst. En vandaag is dat jasje daar! Updaten en nieuw leven inblazen, een nieuwe epos van de ruimteverovering om trots op te zijn. De facelift van het spectaculaire activiteitenparcours heeft op alle fronten plaatsgevonden: sterrenkunde, geschiedenis, wetenschap, technologische vooruitgang, toekomstige projecten van de ruimteverkenning,…

© FTLB – PWillems

© FTLB – PWillems

De zalen zijn opnieuw ingericht met een wisseling van decor, zodat je als bezoeker compleet wordt ondergedompeld in ruimtelijke sferen. Een voorbeeld? De Columbus-module van het International Space Station bevat een glove-box, een astronautenkamer, een hometrainer, een ruimtetoilet. In andere kamers komen diverse onderwerpen aan bod, zoals de microzwaartekracht met een echt zwembad. Zelfs teksten heeft men bewerkt of herschreven, met als nieuwtje het speciaal aangepaste commentaar voor kinderen. Het nieuwe parcours geeft ook aandacht aan ruimteprojecten van andere naties, zoals de VS, Rusland, China, India

© Euro Space Center

© Euro Space Center

 

Naar de maan met Tania

« Prendre la Lune avec ses dents » zei Rabelais : « de maan met uw tanden ontleden ». Dat is het doel van deze nieuwe tentoonstelling, die onze natuurlijke satelliet vanuit al zijn hoeken in de schijnwerpers zet. Wetenschap, technologie, literatuur, geschiedenis, folklore,…, de maan heeft altijd een enorme invloed gehad op onze beschaving en onze Aardbol. En dat is nog niet afgelopen! Voorzien van een tablet reist u op eigen tempo langs de verschillende thema’s. Samen met stripheld Tania, die als uw gids fungeert doorheen deze interessante overzichtstentoonstelling. Video’s, getuigenissen, unieke ervaringen, speciale proefstukken… na de reis bent u volledig op de hoogte, van de oorsprong van de maan tot de mooiste futuristische projecten. Leerrijk voor jong en oud !

© FTLB – PWillems

© FTLB – PWillems

 

Dynamische bioscoop

Het Euro Space Center heeft in alle gekte ook de inrichting van zijn cinema aangepakt. Een nieuwe 3D projector werd geplaatst. De rechten om de nieuwe 3D film « Fly Me To The Moon » te draaien werden verworven, en zelfs « special effects » met licht en wind zijn geïnstalleerd. Over het inblazen van nieuw leven gesproken !

© Euro Space Center

© Euro Space Center

In pratijk

– Informatie: + 32 61 65 64 65

Website

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *