Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Het Weekend van de Landschappen, fun met de familie

4
sep
2019

Door admin 4 september 2019 Categorieën Met het gezin, Natuur Geen commentaar

De 11e editie van het Weekend van de Landschappen steekt in een nieuw jasje. Meer dan 20 gezinsactiviteiten worden gratis aangeboden op één en dezelfde site. In het prachtige domein van Mirwart(Saint-Hubert) kan je op 21 en 22 september genieten van een dag boordevol activiteiten voor heel het gezin.

© J.Fraikin

Landschappen en prachtige natuur

Het provinciaal domein van Mirwart is een bosrijk gebied van 1350 hectare waar de natuur nog heer en meester is. Het is gelegen in het hart van prachtige landschappen, gedomineerd door het kasteel van het dorp. Natuurliefhebbers kunnen er naar hartenlust wandelen op de vele bewegwijzerde paden die het domein doorkruisen. Behoud van de natuur is hier prioriteit. Het bos wordt onderhouden en er is een forellenkwekerij. De vijver, de didactische bijenstal, de site van het vergeten dorp Marsoult en de oude smeltoven zijn pareltjes om te ontdekken.

© J.Fraikin

© J.Fraikin

Voor het hele gezin

Middenin het Ardense woud zullen talrijke activiteiten en animaties groot en klein verrukken.

Kleine avonturiers kunnen de speleobox en het bomenparcours uitproberen en daarna kunnen ze zich uitleven op het springkasteel dat 20 meter lang is.

Nieuwsgierigen gaan op ontdekking naar wilde planten of leren hoe ze vis kunnen vangen.

Terug naar de kindertijd: herinner je je de houten spelletjes van op de dorpsfeesten van vroeger? Kaatsballen of raceautootjes op een houten bord, … ongetwijfeld zal je het niet kunnen laten om een spelletje mee te spelen.

En voor de kleintjes? Met het zintuigen prikkelende blotevoeten pad, de bijenstal, wandelingen op de rug van een ezeltje en vertelsessies is vermaak verzekerd.

Zin in een originele workshop? Leer hoe je zelf een bezem kunt maken of hoe je een lemen muur kunt bouwen zoals de huizen vroeger werden opgetrokken.

Kortom, deze 11e editie van het landschappenweekend staat bol van leuke, amusante, originele en ontspannen activiteiten voor het hele gezin.

© J.Fraikin

© J.Fraikin

5 redenen om te komen

Vijf redenen waarom je het landschappenweekend geweldig zult vinden:

·         Het boomklimparcours en de zip-line wachten op grote en kleine avonturiers vanaf 7 jaar. Zet je klaar voor deze spannende uitdagingen in de natuur!

·         Het’E-treintje. Wil je even ontspannen? Stap dan in dit heel bijzonder treintje voor een apart bezoek van het domein.

·         De didactische bijenstal. Ontdek het fantastische werk van de bijen en hoe de zwarte bij opnieuw geïntroduceerd wordt in het land.

·         Landschapswandeling.  Wandelliefhebbers klimmen naar de top van La Croix des morts.  Van daar uit heb je een prachtig zicht op het charmante dorpje Mirwart.

·         Max Vandervorst en zijn muziek. Muziekinstrumenten gemaakt van recuperatiemateriaal, intrigerend niet?  Laat je mee voeren in het muzikaal universum van Max voor een poëtisch moment vol subtiliteit.

Dit alles is slechts een voorsmaakje. Kom nog meer ontdekken ter plaatse op 21 en 22 september. Blokkeer alvast het weekend in je agenda.

© J.Fraikin

© J.Fraikin

!!! Wedstrijd !!!

Doe mee aan onze grote wedstrijd en win een zweefvlucht! Een unieke ervaring aangeboden door het Nationaal Zweefvliegcentrum van Saint-Hubert. Er zijn 15 vluchten te winnen!  Afspraak op onze Facebook pagina Weekend des Paysages –  Gratis evenement.

praktisch

www.weekenddespaysages.be

Info : f.baade@atlb.be oF 084/410.216

Facebook : Week-end des Paysages – Evènement gratuit

Plaats : Domaine de Mirwart

Rue du Moulin, 16 – 6870 Saint-Hubert

Wanneer? 21 en 22/09 van 10 tot 17 uur

Activiteiten 100% gratis

Gratis parking, kleine eetgelegenheid en bar, nursery, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *