Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Maak je zintuigen wakker… 3 unieke familie-ervaringen.

18
aug
2020

Door 18 augustus 2020 Categorieën Met het gezin, Natuur, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

De zon lokt ons naar buiten…  Zin in fijne gezinsuitstapjes ? Ga op ontdekking en prikkel je zintuigen, maak een natuurwandeling of ontmoet de giraffen.. Laten we al spelend leren !

Houtopia, ontdek de wereld van de zintuigen !

Het is een recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen.

De binnenruimte heeft meer dan 80 activiteiten en modules voor zintuiglijke ervaringen zoals voelen, aanraken, ruiken en luisteren.

Bij het begin van het bezoek trek je je schoenen uit en ontdek je de wereld met een ander gevoel. Het is leuk voor de kleintjes, maar de groten hebben net zo veel plezier!

© FTLB-P.Willems

En voor de kinderen die zich echt willen uitleven is er een buitenspeeltuin waar ze kunnen klimmen, hun evenwicht testen of op sprinkastelen spelen. Er is ook een glijbaan van meer dan 30 meter over de rivier die hen een spannend moment belooft!

© FTLB-P.Willems

Ontdek het zelf

Houtopia, de wereld van de zintuigen!

Church Square, 17 – 6660 Houffalize

+32 (0) 61 28 92 05

www.houtopia.be

Raak de wolken met je handen in het bospark Chrorophylle

In Dochamps (Manhay) kunnen we op een leuke, leerzame en artistieke manier de wereld van het bos ontdekken. Hier zijn alle modules gemaakt van lokaal hout, de Douglas-spar en de scenografie is zeer origineel. Ben je nostalgisch naar de boomhutten van je jeugd? Maak dan een wandeling door de boomtoppen en maak je klaar om deze geheimzinnige wereld van het bladerdak te benaderen. Een parcours van meer dan 200 meter in de boomtoppen, met themahutten in een verkwikkende bosrijke omgeving.

© José Burgeon

Emoties in de buitenlucht geven je honger! In het restaurant met panoramisch terras kun je van een lekker hapje genieten.

Ontdek het zelf

Ontdek het zelf

Bospark Chlorophylle

Rue des Chasseurs Ardennais, 60 – 6960 Dochamps

+32 (0) 84 37 87 74

www.parcchorophylle.com

Een vleugje exotisme in de Ardennen

Het dierenpark van Bouillon heeft een honderdtal diersoorten waaronder twee Afrikaanse “vedetten” die een paar maanden geleden arriveerden. De twee giraffen Osei en Onong met hun lange nek en hun savanneachtig uiterlijk, voegen zich toe bij de andere primaten en kattachtigen van deze kleine dierentuin in het hart van de Ardennen. Giraffen ontvangen is niet eenvoudig! Wist je dat de temperatuur van hun verblijf altijd op 18 ° C moet gehouden worden en dat elk diersoort zijn eigen verzorger heeft?

© Parc animalier de Bouillon

Na de ontdekking van de dieren kunnen de kinderen zich ook uitleven in de vernieuwde speeltuin! De oude metalen constructies hebben plaatsgemaakt voor een prachtige houten speeltuin in een volledig veilige ruimte.

© FTLB-P.Willems

Dus wat wordt je volgende familie-ervaring? Het ontwaken van de 5 zintuigen, een wandeling in de boomtoppen of een ontmoeting met dieren van hier en elders? Je zult hoe dan ook altijd aangenaam verrast zijn!

1001 andere familieontdekkingen: https://www.luxembourg-belge.be/nl/doen-zien/bezoeken/ontdekken-leren.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *