Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Ontdek het imaginaire wereldje van Peter Pan in het Labyrint van Barvaux

9
jul
2015

Door 9 juli 2015 Categorieën Met het gezin, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Rita et Kevin gingen op zoek naar Peter Pan in het reuzegrote maïslabyrint van Barvaux-sur-Ourthe. Onderweg konden ze praten met zijn entourage.

  1. Wendy

Wendy, door Irène Piancatelli © FTLB/K.Hazard

Wendy, door Irène Piancatelli © FTLB/K.Hazard

Net als we het labyrint binnenstappen, ontmoeten we het kleine meisje Wendy, die al zingend de maïs water geeft. Ze opent haar deur en roept ons toe: “Aha, zijn jullie het? Waar bleven jullie toch?” Ze schudt ons de hand en hoopt hiermee dat niemand van ons zal wegvluchten … zo komen we terecht in de magische wereld van Peter Pan, zijn vrienden en zijn vijanden. Wendy legt ons uit wat onze missie wordt: “Tinkerbell, de fee, is al haar krachten verlorenKapitein Haak heeft haar ontvoerd … we moeten haar bevrijden !” Maar hoe ? Door aanwijzingen te verzamelen in deze doolhof … niet gemakkelijk, want men raakt hier snel de weg kwijt, zeggen ze!

Maar zijn we wel de juiste personen voor deze missie. Wendy twijfelt: “ Peter vertelde mij dat jullie niet geloven in magie, dat jullie niet meer dromen, dat jullie denken dat feeën niet bestaan? Ik zie dat hoe groter mensen worden, hoe meer ze hun kinderziel verstoten, nochtans … jij daar meneer, kent u de huizenfee ? Nee? Kijk straks maar eens goed rond in je huis. Misschien kom je ze wel tegen ! ” En zo gaan we op zoek naar Tinkerbell en naar onze kinderziel.

  1. Cubi de vin

Cubi de vin, door Sophie Cocheteux-Depraeter - © FTLB/K.Hazard

Cubi de vin, door Sophie Cocheteux-Depraeter – © FTLB/K.Hazard

Een beetje verder worden we verrast door een verloren kind: « Ik ben Cubi de vin » zegt hij. Wij zien alleen het bovenste deel van zijn lichaam … Wanneer we dichterbij komen zien we dat Cubi de Vin bovenop een krokodil zit, dezelfde korkodil die ook de hand van Kapitein Haak heeft opgegeten: … “Haast jullie, ga vlug Peter Pan zoeken en vindt de schat ! “ zegt hij nadat hij ons een kostbare aanwijzing heeft gegeven.

  1. Peter Pan

Peter Pan interprété par Anaïs Moreau - © FTLB/K.Hazard

Peter Pan interprété par Anaïs Moreau – © FTLB/K.Hazard

Op advies van Cubie de Vin, komen we aan bij Peter Pan. Opgewonden en geïrriteerd schetst Peter de uitzichtloze situatie waarin hij zich bevindt. Alles loopt in het honderd! Zijn strijd met Haak, de problemen met Tinkerbell. We moeten hem helpen, maar hoe? Allemaal samen oefenen we een strijdkreet : Bangarang ! Het team van Peter is gevormd!

  1. Tijgerlelie

Tijgerlelie, door Sophia Goeffrey - © FTLB/K.Hazard

Tijgerlelie, door Sophia Goeffrey – © FTLB/K.Hazard

Tijgerlelie, door Sophia Goeffrey - © FTLB/K.Hazard

Tijgerlelie, door Sophia Goeffrey – © FTLB/K.Hazard

Een beetje verder, na een paar keer het juiste spoor zijn kwijt geraakt, belanden we in een decor van pakjes en amuletten waarmee een tipi werd gemaakt. Pluche diertjes en poppen hangen aan een totem: we zijn in het huis van Tijgerlelie. Maar, we kunnen met haar niet communiceren want Tijgerlelie praat enkel Indiaans… Dankzij een ritueel, wordt alles duidelijk en spreekt Tijgerlelie onze taal. Ze vertelt over Tinkerbell en haar goedheid, over Peter Pan en zijn prettig gestoord karakter en over Haak die ze dom vindt, wreed, en hij stinkt nog ook!

  1. Kapitein Haak

Kapitein Haak, door Brieuc Lemaire - © FTLB/K.Hazard

Kapitein Haak, door Brieuc Lemaire – © FTLB/K.Hazard

Om de aanwijzing te vinden die Tinkerbell kan bevrijden, moeten we eerst en vooral onze kinderziel terugvinden… en na twee uren te hebben doorgebracht in het labyrint lijkt het erop alsof dit ons zal lukken … Maar, dat is buiten onze ontmoeting met Kapitein Haak gerekend! “ NEE, zeker niet doen! Jullie moeten volwassen worden overdondert hij ons. “Hou toch op om te geloven in feeën, zij bestaan helemaal niet, feeën zijn fictie “. Haak lacht in zijn baard om deze woordspeling. Hij denkt dat wij de nieuwe lading “piraten” zijn om te vechten tegen Peter Pan

  1. Vetje

Vetje, door Lucien Collard - © FTLB/K.Hazard

Vetje, door Lucien Collard – © FTLB/K.Hazard

Na deze onwezenlijke ontmoeting met HAAK zien we in de verte een boot. En wie staat er op de ophaalbrug, Vetje natuurlijk! Hij doet zich voor alsof hij zelf de kapitein is en aarzelt niet om nieuwe rekruten uit het publiek te halen om mee te komen roeien op de boot …

  1. Tinkerbell

Tinkerbel, door Chloé Petit - © FTLB/K.Hazard

Tinkerbell, door Chloé Petit – © FTLB/K.Hazard

Dankzij de verschillende ontmoetingen en aanwijzingen, schieten ons zoekwerk goed op.

Zowat alle intriges zijn opgelost, dankzij HAAK dan nog wel! Maar STOP, wij gaan niet alles verklappen.

Ons parcours eindigt bij fee TINKERBELL. Wat denk je, hebben we haar kunnen bevrijden ? En de schat van HAAK, dat doen we daarmee ? Het antwoord hierop vind je in het labyrint.

 

Te winnen: 4 familiepassen voor het Labyrint van Barvaux

(1 familiepas = 2 volw.+ 2 kinderen)

Neem deel aan de wedstrijd

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *