Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Spectaculaire straatkunsten in Chassepierre

12
aug
2019

Door 12 augustus 2019 Categorieën Met het gezin Geen commentaar

Op 17 en 18 augustus vindt de 46e editie plaats van het Internationaal Straatkunstenfestival in Chassepierre. Dit kleine dorp in de Gaume is een weekend lang de sublieme setting voor straatkunsten op internationaal niveau: van hoogstaande acrobatie tot absurde humor en speelse interactie, … het worden twee dagen vol magie die je hoofd zal leegmaken en vullen met goede vibes!

 

© Laureos

« Lichamen die bewegen, lichamen die ontroeren»

Artiesten bewegen en ontroeren. Volg ze in hun burleske en poëtische bewegingen en beleef echte interacties met hen. Dans, circusacrobatiek, muziek, humor, creaties van bloemen en dieren, … het belooft een magisch weekend te worden waar heel het gezin van zal genieten. Meer dan vijftig gezelschappen uit Frankrijk, Spanje of zelfs Tsjechië zorgen voor animatie. Toeschouwers genieten zowel van de voorstellingen als van de bucolische omgeving.

© FTLB

Een voorproefje …

Als je nog niet weet wat te doen tijdens het lange weekend van 15 augustus, ga dan naar Chassepierre.
Naast burleske clowns, adembenemende acrobatieën en ontwapende cabaretiers, geven wij je hier 3 acts mee die dit jaar de harten zullen veroveren

1) La compagnie Bruitquicourt

Het gezelschap brengt een originele bewerking van het bekende theaterstuk Hamlet in 30 minuten. Getooid met wollen muts, herinterpreteren de 4 acteurs de tragedie in versneld tempo. Hun goede dosis humor zal je onweerstaanbaar aan het lachen brengen.

© Cie Bruitquicourt

2) Le Petit Manège d’Arnaud

Wie hield er als kind niet van een ritje op de paardenmolen? Op de molen van Arnaud staan geen roze wagentjes en gekleurde paarden maar buitengewone voorwerpen van bij grootmoeder op zolder. Om de molen in beweging te zetten wordt er beroep gedaan op een vrijwillige ouder tot groot jolijt van de kinderen!

© Novacentral

3) La Cie Hotel Iocandi

Een ladder, een cello en 3 gekke Spaanse artiesten die van geen kleintje vervaard zijn. Het trio neemt je mee op acrobatische vluchten vol humor en passende poëzie.

© Dany Alvarez

Dit is natuurlijk slechts een klein voorsmaakje van alle originele acts die je te wachten staan. Andere artiesten en fantastische dieren zullen tevens op de afspraak zijn. Zin om ze allemaal te zien, kom dan op 17 en 18 augustus naar Chassepierre. Je zal er geen spijt van krijgen!

Artisanaat en lokale lekkernijen

Al 46 jaar heeft het festival ook aandacht voor het milieu en de lokale economie. Voor een lekker tussendoortje kan je-  tussen 2 voorstellingen in – terecht op de ambachtelijke markt.

 

 PRAktische infos

Toegang:

Volw. : 20€/1 dag – 30 €/2 dagen

Kind.(8 tot 12 jaar) – 10 €/1 dag – 15€/2 dagen

Gratis voor kinderen – 8 jaar.

 

Reserveren:

– www.chassepierre.be rubrique « voorverkoop / entrees »

– www.fnac.be – ticketline 0900 00 600 (0,5€/min)

– Voorverkoop in de VVV kantoren van Florenville, Virton en Arlon.

 

http://www.chassepierre.be/fr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *