Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

TOP 3 de herfst in Belgisch Luxemburg

22
sep
2016

Door 22 september 2016 Categorieën Natuur Geen commentaar

Belgisch Luxemburg is een bijzondere toeristische bestemming. Naast de zomer heeft elk seizoen iets speciaals te bieden voor onze bezoekers. Landschappen, evenementen, activiteiten…

De herfst is in aantocht en 3 artikelen op ons blog “Blik op de Ardennen” sprongen er vorig seizoen uit! Neem nog eens een kijkje!

1) Het paddenstoelenseizoen

Marc Knaepen is een bekende natuurkenner in Belgisch Luxemburg. In dit artikel wijdt hij uit over de wondere wereld van de schimmels uit onze bossen. Maar dat ze mooi zijn wil niet altijd zeggen dat ze ook lekker zijn! Mark onthult enkele van zijn geheimen voor een geslaagde pluk!

Bent u op zoek naar een paddenstoelenwandeling met gids? Klik hier voor de lijst met data en adressen!

2) De 4 seizoenen van het hert

Deze koning van onze bossen (hoewel hij zijn kroon ook zou kunnen delen met het everzwijn) is zonder twijfel het embleem van Belgisch Luxemburg. In elk seizoen een pracht van een dier. Maar in de herfst wel heel bijzonder. Dan doorstaat hij namelijk de periode van de hertenbronst!Brame” zoals ze dat hier in het Frans noemen.

In onze provincie worden er in de periode van half september tot begin oktober talrijke avondwandelingen georganiseerd. U gaat op pad met een natuurgids die zijn uiterste best doet om de beste spot te vinden om dit bijzondere geluid te mogen aanschouwen. En meestal kunt u achteraf genieten van een drankje en een hapje. Een ervaring die u niet mag missen! Vind de lijst met data en adressen hier!      

© Gerard Jadoul

© Gerard Jadoul

3) De herfst in 1000 kleuren

En om te eindigen een beetje poëzie! Laat u verleiden door de kleuren van onze heuvelachtige en bosrijke landschappen. 10 herfstfoto’s om in schoonheid te eindigen:

Sans titre (67)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *