Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Top 5 van het Weekend van de Landschappen op de fiets

13
sep
2016

Door 13 september 2016 Categorieën Natuur Geen commentaar

De 8e editie van het Weekend van de Landschappen is volledig gewijd aan onze favoriete tweewieler. Ontdek de mooiste hoekjes en vergezichten van Belgisch Luxemburg in de Ardennen per fiets!

Tijdens dit weekend worden er talrijke activiteiten georganiseerd met de fiets als thema. Prachtige tochtjes voor de E-bike, met begeleiding van een gids, een all-in fietsuitje of een demonstratie trial bike? Geniet van de naderende herfst in de Ardennen, de Gaume en de Famenne!

WEP vélo 1

23, 24 en 25 september a.s. is het zo ver. Op 26 verschillende locaties kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Wij hebben hier onze top 5 voor u op een rijtje gezet.

WEP-logo-aside

Top 5 van het Weekend van de Landschappen

1) In het domein van Fourneau Saint-Michel

2) Een verblijf met een vleugje herfst

3) Tochtje door de Attertvallei

4) Terug naar de Gallo-Romeinse tijd

5) Kunst met de fiets

 

 

1) In het Domein van Fourneau Saint-Michel

Op dit prachtige provinciale domein worden 3 activiteiten aangeboden. Jongeren en volwassenen kunnen een MTB-tocht maken van 11 km door het bos. Onderweg zijn er aanwijzingen die verzamelt moeten worden (alleen in het Frans) om zo de hoofdprijs in de wacht te slepen: een permanente gratis toegang tot Fourneau Saint-Michel.

Kinderen van 5 tot 10 jaar kunnen hun fiets meenemen en worden rondgeleid door de grappige Anicet die onderweg van alles zal laten zien en te vertellen heeft (enkel Franstalig).

Bent u wat minder sportief aangelegd? Geniet dan van een heerlijke wandeling op deze schitterende locatie en profiteer van een demonstratie trial bike van Nicolas Massart. Nicolas is tweevoudig Europees kampioen in deze discipline en laat u kennis maken met deze geweldige sport. Een waar spektakel dat u niet mag missen!    

Informatie: http://www.saint-hubert-tourisme.be of www.fourneausaintmichel.be

WEP vélo 2

© Nicolas Massart

2) Een verblijf met een vleugje herfst

Heeft u altijd al eens het burlen van het hert willen horen? Tijdens het Weekend van de Landschappen kunt u in Saint-Hubert, Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur, een speciaal verblijf boeken en op pad gaan om dit machtige gebrul waar te nemen.

Uw uitstapje begint met een uiteenzetting over het leven van het hert (alleen in het Frans), waarna u samen met een natuurgids op pad gaat in het bos en met een beetje geluk kunt luisteren naar het burlen. Bij terugkomst mag u genieten van een smaakvolle maaltijd met wild en brengt u de nacht door hotel “Les 100 Ciels”.

Ontdek dit artikel op ons blog over het hert in de 4 seizoenen van het jaar!

De tweede dag start met een heerlijk ontbijt waarna u een E-bike tot uw beschikking krijgt en de mooiste hoekjes van de stad en de omgeving kunt gaan verkennen. Het wildpark opent voor u zijn deuren en verwelkomt u in dit kleine paradijsje van herbronning. Klik hier voor meer informatie.

Informatie: www.rsi-sainthubert.be

© FTLB/ P. Willems

3) Tochtje door de Attertvallei

Met de fiets vertrekt u vanuit Attert en kunt u kiezen tussen een tochtje van 16 of 23,5 km. Beide tochten gaan door prachtige heuvelachtige landschappen van het woud van Anlier en de cuesta’s van Lotharingen. Een ludieke quiz onderweg maakt de tocht nog aantrekkelijker (alleen in het Frans). Herbronning gegarandeerd.

Informatie: www.attert-tourisme.be of www.pnva.be

© Raymond CLEMENT

© Raymond CLEMENT

4) Terug naar de Gallo-Romeinse tijd

Vanaf de Gallo-Romeinse villa van Mageroy maakt u een wondere reis door het land van onze voorouders. Belangrijke opgravingswerken hebben hier plaatsgevonden om de overblijfselen van een agrarische bedrijvigheid van de 1e tot de 4e eeuw aan het licht te brengen.

Met als decor meren, kastelen, vochtige weilanden en andere velden en valleien, onthult de Romeinse weg u de geheimen van een rijk cultureel tijdperk.

In Sampont krijgt u een uitleg over de bouw van de Romeinse weg (alleen in het Frans). Andere Gallo-Romeinse overblijfselen ontdekt u in Etalle. Avontuur gegarandeerd, met de E-bike of gewone fiets!

Informatie: www.arlon-tourisme.be of www.soleildegaume.be of www.foret-anlier-tourisme.be

© FTLB/ P. Willems

5) Kunst met de fiets

De gemeente Léglise en haar Office du tourisme willen van het Weekend van de Landschappen profiteren om de kunst in het licht te zetten.

Twee routes, afgesloten voor auto’s, nodigen u uit om de deuren te openen van de kunstgalerijen van de gemeente. Ver van de dagelijkse stress kunt u genieten van al het moois: aquarellen, beelden, Chinese inktwerken en vele andere. Laat u betoveren!

Speciaal voor mensen die moeilijk ter been zijn worden er bijzondere karren ter beschikking gesteld: « joëlettes » en « becasines ».

Informatie: www.communeleglise.be

Becasine

© David Enthoven

 

Live te ontdekken 

Het programma met kaart is gratis verkrijgbaar via +32 (0)84/41 10 11 of info@ftlb.be of in alle toeristische informatiekantoren van de provincie.

WEP-logo-aside

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *