Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Vier de zomer in Belgisch Luxemburg

3
jul
2017

Door 3 juli 2017 Categorieën Mijn Ardennen, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

De zomer is begonnen! En bij zomers horen festivals in alle soorten en maten. Muziek, dans, straatkunst, verhalen en lekker eten… Er is voor elk wat wils in Belgisch Luxemburg. Wij geven in de artikel een overzicht van de belangrijkste festivals. Veel plezier. 
© FTLB/P.Willems

Muziek in alle genres…

Muziekfestivals zijn er voor iedereen en in alle genres: jazz, pop, rock, klassiek… Bekende groepen spelen de pannen van het dak, en nieuwe talenten krijgen de kans om zich voor het eerst te laten horen. Ontdek ze hier!

© FTLB/P.Willems

 

 

60e Royal Juillet Musical

Niet minder dan 21 concerten op de mooiste plekjes en in de mooiste kerken van de provincie, dat is het Royal Juillet Musical. In Bastogne, Bertrix, Bouillon, La Roche-en-Ardenne, Libin, Libramont, Marche, Nassogne, Sainte-Ode en ook in Saint-Hubert vindt u concerten in klassieke, romantische, renaissance en barokstijl. Jonge talenten krijgen ook hier een plek in de line-up. Afspraak van 24 juni tot en met 30 juli voor tal van emoties en het 60e verjaardagsfeest.

http://www.juilletmusicaldesainthubert.be/

600x400 Juillet Musical

 

Le Baudet’stival

Van 7 tot en met 9 juli zullen uitzonderlijke artiesten de podia van Bertrix bezetten voor concerten met veel muzikale kleur. Op het programma staan onder andere Maître Gims, Christophe Maé, Puggy en Mister Cover. Het stadscentrum van Bertrix zal daveren tijdens dit weekend. En tijdens de wedstrijd « Tremplin Rock » mogen jonge lokale talenten hun kunsten laten horen.

http://www.baudetstival.be/

© FTLB/P.Willems

 

Het Gouvy Jazz and Blues festival

Jazz en blues zijn erfgoed geworden in Sterpigny, het kleine dorpje van de gemeente Gouvy.

Voor de 38e keer komen muzikanten met wereldreputatie samen in het bosrijke park en in de schuur van de Ferme de la Madelonne, op 4, 5 en 6 augustus aanstaande.

http://madelonne.gouvy.eu/gouvy-festival/

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Gaume Jazz Festival

Naast het jazzfestival van Gouvy is er ook ieder jaar het Gaume Jazz Festival van Rossignol. Van 11 tot en met 13 augustus ontvangt dit kleine Gaumse dorpje voor de 33e keer zijn artiesten op 5 podia. 25 groepen zorgen voor een jazzie topsfeer!

http://www.gaume-jazz.com/

Charlotte Sampermans

 

Het Muziekfestival in de Vallei

« Musique dans la Vallée » wordt dit jaar voor de 20e maal gehouden en vindt plaats in de Attertvallei. Uitzonderlijke stemmen, zangkoren uit Rusland of van Corsica, jonge talenten en kinderkoren… De stem is het hoofthema van dit festival. En de prachtige stemmen worden bijgestaan door pianisten of fluitisten van naam. Op het menu: klassieke muziek, wereldmuziek zoals gospel of flamenco, en concerten die over meerdere weekends verspreid worden, van eind augustus tot begin oktober.

http://www.aupaysdelattert.be/festival.php

600x400 Musique dans la vallée2

 

Ward’in Rock

In een hele andere stijl vinden we het festival Ward’in Rock, op 1 en 2 september in de buurt van Bastogne. Hier komen liefhebbers van rock, pop, rap, reggae en electro volledig aan hun trekken. In het groene kader van het pittoreske dorpje Wardin zullen niet minder dan 10.000 festivalgangers de artiesten toejuichen. Nieuw dit jaar: talrijke activiteiten voor kinderen zoals schmink, djembé-workshops, een goochelaar en een show voor de allerkleinsten.

http://www.wardinrock.be/

 © FTLB/ P. Willems

 

 

Het Barokfestival van Famenne Ardenne

Op 13, 14 en 15 oktober klinken de mooiste Barokklanken door Rendeux, Marche, Hotton en Erezée. Oude instrumenten, adembenemende vocale optredens en een steuntje in de rug voor jonge talenten… de concerten vinden hoofdzakelijk plaats in kerken.

http://www.mubafa.be  

 600x400 23211737952_d77ffb4b11_o

Kunst en Cultuur

Van de wereld van de muziek gaan we naar het magische universum van de dromen, de lach, de humor en adembenemende acrobatie. Maak kennis met de kunst- en cultuurfestivals van Belgisch Luxemburg!

Les Tilleuleries

In Nassogne wordt er ook een verjaardag gevierd dit jaar: het gaat hier om de 30e keer dat het straatkunstfestival « Les Tilleuleries » wordt georganiseerd. Circus, straattheater en indrukwekkende acrobatie… een prachtige dag om van te genieten met het hele gezin. Het festival ontvangt elk jaar groepen uit heel Europa, zowel buiten in het park als in de sporthal. Afspraak op 9 juli a.s.!!

www.ccnassogne.be/programmation/festival-des-arts-de-la-rue-les-tilleuleries/

600x400 Tilleuleries2

© Fabrice Mertens

 

600x400 Chiny 0665m

Het Internationale Festival van de Straatkunst

Chassepierre is een klein dorpje aan de rivier de Semois. Maar elk jaar in het 3e weekend van augustus verandert dit rustige plekje in een groots festival dat duizenden bezoekers trekt. Het Internationale festival van de Straatkunst is uitgegroeid tot een festival van naam, met grootste optredens van circusartiesten, mimespelers, jongleurs, cabaretiers en nog vele andere uit alle hoeken van Europa. Kom genieten van onvergetelijke momenten op 19 en 20 augustus!

http://www.chassepierre.be/fr

600x400 Chassepierre2

© Charlotte Charles-Heep

 

Ontdek

Wilt u meer weten over de festivals van Belgisch Luxemburg ? Klik dan op de volgende link: http://www.luxembourg-belge.be/nl/ontdekken/kenmerken/festivals.php

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *