Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Wandelen in Samrée

23
mei
2019

Door 23 mei 2019 Categorieën Bewegen, Met het gezin, Natuur 2 commentaar

Praktisch 

 

  • Afstand: 4,9 km
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Bewegwijzerd
  • Meer info over de wandeling vind je hier.

 

Deze wandeling in Samrée, vlakbij La Roche-en-Ardenne, deden we reeds verschillende keren. Onderweg kom je didactische panelen tegen met uitleg over het gebied. Het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij!

Aan de rand van het bos, vlak naast de grote baan, is een plek voorzien waar je je auto kan parkeren. Op het infobord vind je wat meer uitleg over dit gebied.

De wandeling vertrekt over een breed bospad. Even verder sla je linksaf en na enkele honderden meters is er een klein paadje links naar de uitkijktoren.

De klim in de houten toren is zeker de moeite waard! Op de 2 verdiepen heb je een prachtig uitzicht over het plateau van Tailles. Geduldige fotografen zien misschien zelfs wild passeren voor hun lens.

©J.Duhayon

Terug naar beneden en langs het smalle paadje voor het vervolg van de wandeling. Je loopt verder door de vlakte en langs kabbelende beekjes richting het bos.

©J. Duhayon

Hier komt een stuk dat in natte periodes wel eens drassig kan zijn. Ondanks dat het een makkelijke wandeling is, kunnen stevige wandelschoenen of laarzen hier toch aan te raden zijn.

Wat verder kom je aan het knuppelpad. Op het pad vind je informatieborden over de fauna en flora in dit natuurgebied. De spiegels die er staan geven je een andere kijk op de wereld en jezelf. Plezier gegarandeerd!

Na het knuppelpad kom je terug op een breed bospad met weer nieuwe uitzichten. Terug het bos in kom je nog een educatief spel tegen waarbij je meer te weten komt over de natuur. Via de brede bosweg kom je terug bij de parking uit.

©J. Duhayon

Deze wandeling loopt grotendeels over brede bospaden. Wij verkiezen zelf om onze kindjes mee te nemen in de draagzak, maar we deden het eerder al met onze kinderwagen. Met een stevige kinderwagen is het te doen, al moet je in een natte periode misschien toch kleine stukjes al dragend overbruggen.

in de buurt

©FTLB / P.Willems

Cyril Chocolat

Ambachtelijke chocolatier met winkel en museum

Er worden ook regelmatig demonstraties en proeverijen georganiseerd.

Samrée 69, 6982 Samrée

https://www.cyrilchocolat.be/

 

 

 

 

 

 

 

©FTLB / P.Willems

Wellnesscentrum Domaine de l’Alu

Massages, infraroodsauna,… Kortom heerlijk om even te ontspannen.

Samrée 84, 6982 Samrée

2 commentaar voor “Wandelen in Samrée

Jos Van der Linden dit :

Beste,

Graag even de juiste locatie van vertrekplaats en de kleur en vorm van het te volgen parcours opgeven a.u.b. !

Graag zou ik deze wandeling maken aanstaande zaterdag 22/6 of zondag 23/6 …
de opstellingsplaats van het infobord of de ligging van de parking is eventueel voldoende.

Dank bij voorbaat,

Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *