Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Wanneer Kunst zich uitnodigt in Belgisch Luxemburg

19
jun
2020

Door 19 juni 2020 Categorieën Geschiedenis, Ontdekken en bezoeken Geen commentaar

Laten we op ontdekking gaan naar 3 nieuwe ruimtes die ons Kunst op een andere manier doen ontdekken, op een ludieke manier en voor elke leeftijd. Wie heeft nog nooit naar een kunstwerk van Picasso, Magritte of Rodin gekeken en zich afgevraagd hoe deze te interpreteren ? Moderne kunst, is zij echt zo abstract als we zouden denken ?

De Mudia in Redu, een ongekende artistieke ervaring

De Mudia (didactisch kunstmuseum),  nestelde zich in een oude pastorie met niet minder dan 300 originele werken, 7 eeuwen kunst, 46 artistieke bewegingen en 20 zalen op 4 niveau’s. Het concept richt zich zowel tot de  nieuwelingen als de echte kunstliefhebbers en brengt u op interactieve wijze terug naar verschillende eeuwen van de Kunstgeschiedenis. Brueghel, Véronèse, Rodin, Kandinsky, Hergé en vele andere grote namen nodigen u uit op deze leerrijke en ludieke tijdsreis. Versteld staan, vol verwondering blijven… een originele manier om Kunst te beleven.

© WBT – Morgane Vander Linden

Je benadert Kunst door video’s, observatiespellen en andere ongewone objecten. Een beroemd schilderij van Jérôme Bosch die je zelf kunt animeren en zijn monsters tot leven kunt roepen, is één van deze onvergetelijke ervaringen ! En voor de kleinsten ?  Een audiogids neemt alle vragen van de kleine Mudia mascotte door die zij aan de  gids stelt en die hij op zijn beurt op een kinderlijke en vlotte manier beantwoordt  en uitlegt.

© O.Lefèvre

© FTLB-P.Ghislain

in het echt ontdekken

Mudia

Place de l’Esro, 61 – 6929 Redu

+32(0)61 51 11 96

www.mudia.be

Museum voor Hedendaagse en Moderne Kunst in Durbuy

Afspraak in de oude graanhal van Durbuy, schitterend vakwerkgebouw van de 16de Eeuw, om deze hedendaagse en moderne kunstwerken uit België te komen bewonderen.  Zijn permanente ruimte is volledig gewijd aan de kunstenaar Marcel Lucas en zijn kleurrijke aquarellen. Nieuwe tijdelijke tentoonstellingen worden drie maal jaarlijks georganiseerd. Bronzen sculpturen, karikaturen, portretten.. Belgische kunt blijft verbazen !

FTLB – P.Ghislain

in het echt ontdekken

Musée d’Art Moderne et Contemporain de Durbuy

Halle aux blés

rue Comte Théodule d’Ursel, 21 – 6940 Durbuy

+32(0)86 43 47 95

Facebook : https://www.facebook.com/MAMCDurbuy/

Na deze uitzonderlijke ervaring, laat u meevoeren in het charmante stadje Durbuy, en kom kuieren in  zijn typische en erg romantische steegjes

Famenne & Art Museum (FAM) in Marche-en-Famenne

Door de deuren van de FAM te openen, duik je vooreerst in de geschiedenis van de mooie regio van de Famenne  dankzij juwelen, antieke munten, meubelen en ander  kantwerk.

© WBT – Denis Erroyaux

Behalve tijdelijke tentoonstellingen is er ook een permanente ruimte die U terug voert naar de surrealistische wereld van Remy Van Den Abeele. Doorheen de verschillende vertrekken die aan hem gewijd zijn, maak je kennis met zijn schilderijen, collages en hyperrealistische fotografieën. Belgisch surrealisme waar u versteld van zult staan !

© FAM

in het echt ontdekken

Famenne & Art Museum

rue du Commerce, 17 – 6900 Marche-en-Famenne

+32(0)84 32 70 60

www.famenneartmuseum.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *