Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Wedstrijd Aux saveurs d’Enneille

21
jun
2017

Door 21 juni 2017 Categorieën Mijn Ardennen Geen commentaar

Concours séjour enneille NLjpg

In ons nieuwe nummer Blik op de Ardennen nr.18 staat een prachtig artikel over graan en brood.

Wij laten u kennismaken met heel de geschiedenis van het brood, van het graan tot op het bord. Landbouwers, producenten, molenaars, bakkers, … allemaal onthullen ze hun geheimen van goed vakmanschap!  U kunt het artikel online inkijken en downloaden of het magazine bestellen!

cover RA18_NL

In het kader van deze blikvanger, maakten wij kennis met Michèle, die al meer dan 15 jaar gastenkamers uitbaat in Enneille (meer info hier).

De 5 gastenkamers zijn ingericht in haar authentieke woning. Haar motivatie? Michèle wilt vooral het erfgoed uit de streek bekendheid geven. En molens liggen haar nauw aan het hart: ”Molens horen voor mij zowel bij het verleden als bij het heden van de Ardennen. Mijn grootvader is geboren in de molen van Tavigny, waarvan nog slechts een paar stenen overblijven.”

In samenwerking met “Ma Rando” van het Maison du Tourisme uit de streek, heeft Michèle 5 fietstochten langs molens uitgewerkt van 20 tot 57 km. “Nadat ik een wandeling begeleidde die als thema de binnenvaart op de Ourthe had, kreeg ik het idee om iets te doen rond molens, een erfgoed dat vaak vergeten wordt.”

Concreet zijn de fietstochten, met alle praktische informatie, te downloaden en af te drukken op de website en de applicatie Cirkwi.  Een volledig roadbook met foto’s, anekdotes, geschiedenis, enz. is te verkrijgen bij de B&B. Michèle geeft dit document aan iedereen die meer wilt weten over de molens uit de regio.

Wedstrijd

Te winnen: 1 fietsarrangement voor 2 personen bij Les Saveurs d’Enneille

(1 overnachting in 2p.kamer, ontbijt, fietsen en roadbook ter beschikking)

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd!

Succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *